Elektrotechnische vakhandel
Technische ondersteuning
Studie en ontwerp

Duco C+Vraaggestuurd Natuurlijk Ventilatiesysteem garandeert gezond binnenklimaat
Duco Ventilation & Sun Control, toonaangevend producent op het vlak van ventilatie- en zonweringsystemen, introduceert het Duco Comfort System in België. Dit Vraaggestuurd Natuurlijk Ventilatiesysteem ventileert op basis van CO2 & relatieve luchtvochtigheid (RH) en zorgt op die manier voor een gezond binnenklimaat, zonder dat de gebruiker ook maar een iets hoeft te doen.


ducocomfortsystemhuis
Het Duco Comfort System is een Vraaggestuurd Natuurlijk Ventilatiesysteem dat ventileert volgens de principes van Systeem C: een gecontroleerde natuurlijke toevoer van verse lucht, rechtstreeks via ventilatieroosters in de gevel, gecombineerd met mechanische afvoer van vochtige/vervuilde lucht. Deze vorm van ventileren is de garantie voor een gezond én comfortabel binnenklimaat. Als je weet dat een mens zo’n 85% van zijn tijd binnen doorbrengt, is dat geen overbodige luxe.


CO2 als maatstaf
De vraag naar ventilatie wordt bij het Duco Comfort System bepaald op basis van het relatieve vochtgehalte (RH) en de luchtkwaliteit (CO2). CO2 is immers een perfecte indicator voor de binnenluchtkwaliteit. Een te hoge concentratie (boven 1200 ppm)heeft nefaste gevolgen voor de gezondheid: hoofdpijn, slaperigheid, geïrriteerde ogen, droge keel… Het zijn allemaal tekenen aan de wand dat het binnenklimaat niet optimaal is. Van zodra de sensoren te hoge waardes opmeten, wordt er automatisch vervuilde/vochtige lucht afgevoerd zodat er opnieuw verse en dus gezonde lucht binnenkomt.
Alle sensoren binnen dit systeem communiceren volledig draadloos via het universele Z-wave protocol met de centrale, mechanische afvoerunit (DucoBox), die de vochtige/vervuilde lucht afvoert.


Het grote voordeel van dit systeem is de vraaggestuurde werking. Dat wil zeggen dat de gebruiker zelf helemaal niets hoeft te doen, maar wel verzekerd is van een gezond én comfortabel binnenklimaat. Bovendien zijn alle componenten snel en eenvoudig te installeren (‘Plug & Play’), gebruiksvriendelijk en onderhoudsarm. Het Duco Comfort System kan tot 16 E-peilpunten opleveren en kan perfect ingepast worden in zowel nieuwsbouw als renovatie.