Elektrotechnische vakhandel
Technische ondersteuning
Studie en ontwerp

Comair Ventilair

Ventilair 

Uniflexplus + flexibel luchtverdeelsysteem

Uniflexplus+ is een gepatenteerd flexibel luchtverdeelsysteem voor ventilatie dat toegepast kan worden in woningbouw, appartementsbouw en kleine utiliteit. De flexibele slang en bijbehorende verdeelboxen en collectoren zijn in verschillende diameters verkrijgbaar zodat er voor elke situatie een flexibele oplossing gevonden kan worden.
Dankzij het beperkt aantal benodigde componenten en het unieke kliksysteem is Uniflexplus+ eenvoudig te installeren waardoor er tijdens het aanleggen van het luchtverdeelsysteem aanzienlijk wat tijd bespaard kan worden. Door de lage hoogte van de onderdelen is het systeem gemakkelijk weg te werken, bovendien kunnen de flexibele slangen eenvoudig verlegd worden wanneer omstandigheden dit vereisen.
Dankzij de afgeronde vormen van de onderdelen, is het systeem eenvoudig te reinigen en ontstaat er minder geluid. Bovendien zijn alle componenten antistatisch en antibacterieel behandeld, waardoor een schone, gezonde lucht gegarandeerd wordt.
Het systeem voldoet aan de hoogste luchtdichtheidsklasse (D) volgens de Europese normen EN12237 en EN1507.
Combineren van verschillende diameters is ook mogelijk dankzij de op maat gemaakte producten.
Nu ook verkrijgbaar in vlakke uitvoering van slechts 52mm hoog.
Dankzij de vlakke luchtkanalen en bijbehorende componenten met een hoogte van slechts 52mm kan deze uitvoering van het systeem toegepast worden in situaties waar de beperkte ruimte het gebruik van de bestaande ronde uitvoeringen niet toelaat. Dat maakt deze vlakke uitvoering de perfecte oplossing voor plaatsing in wanden, systeemplafonds, de deklaag en isolatielaag van de vloer en andere situaties waarin een lage opbouwhoogte wenselijk of noodzakelijk is.

image