Elektrotechnische vakhandel
Technische ondersteuning
Studie en ontwerp

Domotica

Domotica roept bij veel mensen nog steeds een beeld op van dure, ingewikkelde installaties, maar niets is minder waar. Het prijsverschil is met een klassieke installatie miniem en, vergeleken met de vele voordelen verwaarloosbaar.

domotica-geborgenheid

Flexibiliteit

Alle bedieningen en alle lichtpunten werken onafhankelijk van elkaar, alles is instelbaar en u kunt op verschillende locaties "alles uit" of "alles aan" configureren, sferen maken, tijdsfuncties instellen enz.

Domotica is modulair opgebouwd. Bij een uitbreiding volstaat het een extra module toe te voegen en uw installatie is aangepast. U beslist bijvoorbeeld in de woonkamer toch een dimmer te plaatsen dan is het voldoende om een dimmermodule toe te voegen.

Bedien je huis waar je ook bent met je tablet of smartphone.

Voorbeelden

  • Elke drukknop kan op elk moment gewijzigd worden door middel van een software aanpassing.
  • Eén druk op de knop om alle lichten in of uit te schakelen en de rolluiken te openen of te sluiten.
  • De "alles uit" koppelen met uw verwarming zodat u energie bespaart.
  • 's Morgens wakker worden met een zacht opkomende verlichting.
  • Sferen creëren dmv van bepaalde dimmingen.
  • SMS laten sturen bij beweging indien het alarm actief is.
  • Rolluiksturing in functie van de zonsopgang en ondergang met astronomische klok.
  • Videofonie en camerabeelden automatisch doorsturen naar uw smartphone als er iemand aanbelt.
  • ...

Uitbreidbaarheid

Men kan starten met een prédomotica systeem. Dit wil zeggen dat men enkel in- en uitgangsmodules zonder controller plaatst en men dit systeem gebruikt zoals een centraal stuursysteem (teleruptorschakeling). Dit is nog steeds configureerbaar zonder software. Wanneer men later beslist om toch over te schakelen naar een domoticasysteem is het mogelijk om een controller bij te plaatsen en een volwaardig domotica systeem te hebben.

Domotica is de toekomst voor elke huisinstallatie. Geniet van de eindeloze mogelijkheden. Alles is integreerbaar in dit systeem, zoals zonnewering, verwarming, koeling, deurpost-communicatie, rolluiksturing, alarm, audio en smartphone integratie. Veranderen is geen probleem: een kleine programma-aanpassing en uw drukknop heeft een volledig andere functie.